11 September 2017

100 km op de fiets
voor het goede doel
  • Deze tocht mag je niet missen.

 

 

De eerste Leontien Charity Ride op 7 oktober 2013: een terugblik

 

De mooiste dingen komen vaak voort uit spontane brainstormavondjes. Zo ook de Leontien Charity Ride. Want van een idee voor een bijzondere fietstocht tijdens een gezellige borrel met een groepje Rotterdamse ondernemers was het een paar maanden later opeens werkelijkheid. Op maandagochtend 7 oktober stond een groep van 50 enthousiaste en sportieve deelnemers klaar voor een geweldige uitdaging: een exclusieve, uitdagende  en goed verzorgde fietstocht van Harderwijk naar Nieuwerkerk aan den IJssel met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Leontien Foundation ten gunste van het Leontienhuis. De eerste Leontien Charity Ride was een feit!

 

Vooraf was het al beloofd; een deelname aan dit evenement is bijzonder. Bijzonder omdat het een uitdaging is die je als deelnemer met jezelf aangaat door o.a. de lengte van de route. Maar ook bijzonder omdat het de deelnemers aan niets ontbreekt. En hoe bijzonder is het om te ervaren dat je de hele route wordt begeleid door een professioneel team van de KLPD. Daarnaast verzorgde Arno Bremer vanaf zijn geluidswagen de presentatie van de dag en heeft hij op zijn unieke manier voor een geweldige sfeer in de groep gezorgd. Voor de meeste deelnemers was dit dan ook een onvergetelijke ervaring en voelden zij zich voor 1 dag profwielrenner.

 

Vlak voor de eerste stop – een volledig verzorgde luxe lunch in het zonnetje op een prachtig plekje in de Amerongse bossen – werden de deelnemers even flink uitgedaagd door een tijdrit op de Amerongse berg. Na de lunch was het tijd voor het tweede gedeelte van de route en stond de volgende stop gepland in Oudewater voor koffie met appeltaart. Hierna was het niet ver meer tot de finish bij Van der Valk in Nieuwerkerk a/d IJssel waar de groep warm werd onthaald door partners, pers en toeschouwers met een heerlijk welverdiend ijskoud biertje!

 

Na een geslaagde dag stond er nog een avondprogramma gepland voor alle deelnemers en hun partners. Even bijpraten over de ervaringen van de dag tijdens een gezellige borrel, waarna het tijd was voor diverse optredens, een loterij en uiteraard een heerlijk buffet. Met als klap op de vuurpijl de bekendmaking van de opbrengst van deze dag: een bedrag van ruim 52.000 euro voor de Leontien Foundation ten gunste van het Leontienhuis.

 

De organisatie van Leontien Charity Ride kijkt terug op een hele mooie dag!

 

 

 

 

 

Sponsoren